Задача № 1

Розрахувати норму витрат сировини в кг/т на виготовлення «Джему аличового», якщо по рецептурі на 100 кг цукру беруть 120 кг аличі. Вміст сухих речовин: в плодах – 13%, в цукрі 99,85%, в готовому джемі 68%. Втрати та відходи плодів – 9%, цукру – 0,85%.


Задача № 2

Розрахувати норму витрат в кг/т сировини та цукру на виготовлення «Повидла яблучного», якщо на 135 частин пюре беруть 100 частин цукру. Вміст сухих речовин: в пюре – 11%, в цукрі – 99,85%, в готовому продукті – 67,5%. Втрати та відходи пюре 1,5%, а цукру – 0,85%, плодів – 10%, вміст сухих речовин в плодах складає 13%.


Задача № 3

Розрахувати норму витрат сировини в кг/т на виробництво консервів «Морква гарнірна», якщо по рецептурі моркви – 585 кг/т. Витрати сировини – 12%. Фасовка І – 82-500. Маса нетто 495г. К = 1,56.


Задача № 4

Розрахувати норму витрат в кг/т сировини на виробництво консервів «Огірки мариновані», якщо по рецептурі огірків – 58%, заливки 42%. Втрати огірків становлять 6%. Консерви розфасовані в скляну тару І-82-3000, з масою нетто 3 кг.


Задача № 5

Розрахувати норму витрат сировини в кг/т на виробництво консервів «Перець солодкий натуральний», якщо по рецептурі перцю 56%, а заливи 44%. Втрати перцю складають 21%. Перець розфасований в банку І – 82-1000 (К=2,83), з масою нетто 990 г.


Задача № 6

Визначити норму витрат сировини та цукру на виробництво 1 туб.

«Компоту яблучного», якщо по рецептурі на 1 т продукту припадає 651 кг яблук, 349 кг 30% - ного цукрового сиропу. Втрати плодів складають 14 %, цукру 1,5 %. Мнетто = 1020 г. К=2,83.


Задача № 7

Розрахувати необхідну кількість тари та тароматеріалів на виробництво консервів «Кукурудза цукрова», якщо вони розфасовані в ж/б №8. Продуктивність лінії 24 туб/зміну. Втрати тари складають 1,5%, кришок – 1,2%, етикеток – 3,5%. К=1,0.


Задача № 8

Розрахувати норму витрат в кг/т сировини на виробництво «Кабачків консервованих», якщо по рецептурі кабачків – 56%, заливи – 44%. Втрати кабачків становлять – 8%. Фасовка І – 82-2000, з масою нетто 2 кг.


Задача № 9

Розрахувати необхідну кількість тари і тароматеріалів, якщо консерви «Сік сливовий» розфасовані в тару І – 82-1000. Продуктивність лінії 28 туб/зміну. Втрати та бій тари складають 2%, кришок – 1,5%, етикеток – 3%. Коефіцієнт перерахунку дл тари І – 82-1000. К=2,83.


Задача № 10

Розрахувати норму витрат сировини в кг/т на виробництво консервів «Буряк гарнірний», якщо по рецептурі буряку закладають 575 кг/т, втрати сировини складають – 14%. Консерви розфасовані в тару ІІІ – 82-650, з масою нетто 635 г. К=1,84.


Задача № 11

Розрахувати необхідну кількість тари та тароматеріалів на виробництво консервів «Сік яблучний з м’якоттю», якщо вони розфасовані в тару

І-82-3000. Продуктивність лінії 7,2 туб/год. Втрати та бій тари складають 2%, кришок – 1,5%, етикеток – 3%. К=8,48


Задача № 12

Визначити норму витрат сировини та цукру на виробництво 1 туб «Компоту сливового», якщо по рецептурі на 1 т продукту припадає 651 кг слив, 349 кг 30%- ного цукрового сиропу. Втрати плодів складають 14%, цукру 1,5%. Маса нетто=1020 г. К=2,83.


Задача № 13

Розрахувати норму витрат в кг/т сировини на виробництво «Кабачків консервованих», якщо по рецептурі кабачків – 56%, заливи – 44%. Втрати кабачків становлять – 8%. Фасовка І - 82 - 2000, з масою нетто 2 кг. К = 5,56.


Задача № 14

Розрахувати необхідну кількість тари та тароматеріалів на виробництво консервів «Томати мариновані», якщо вони розфасовані в тару І - 82-2000. Продуктивність лінії 7,2 туб/год. Втрати та бій тари складають 2%, кришок – 1,5%, етикеток – 3%. К=5,66.


Задача № 15

Розрахувати норму витрат сировини в кг/т на виготовлення «Джему грушевого», якщо по рецептурі на 100 кг цукру беруть 120 кг груш. Вміст сухих речовин: в плодах – 12%, в цукрі 99,85%, в готовому джемі 68%. Втрати та відходи плодів – 14%, цукру – 0,85%.